Asiatisk konst

Asiatisk konst är inte det billigaste om man vill ha det hemma. Och det vill man ju. Men en äkta mingvas till exempel är nog lite för dyr för de flesta, liksom äldre japanska träsnitt. Då får man kompromissa lite, och för den som vill ha en österländsk touch på sin inredning finns det faktiskt flera olika alternativ att välja mellan. Det behöver inte kosta så värst mycket att skaffa sig lite konst med inspiration från österlandet. Fina tavlor med inspiration från öster, eller i alla fall passar in i en inredning med asiatisk stil, behöver inte kosta många hundralappar och ser ändå riktigt bra ut. Autentiskt? Tja, nja, men det viktiga är ju att det ser bra ut, eller hur?

Fin tavla
Självv har jag nyligen beställt en fin tavla från chilli.se, en tavla med Buddhamotiv, i stil med Buddhastatyerna i Afghanistan och Pakistan. Riktigt spännande, och den pryder verkligen sin plats i hemmet. Men det är inte den enda tavlan med asiatiskt motiv jag hittade, även om de flesta tyvärr var mer västerländsk av sig. Dock, det fanns en väldigt läcker tavla med en gigantisk elefant på som jag också var frestad att köpa, men jag har tyvärr ingen plats för den. Det är som det är med den saken. När man inreder är det ju också viktigt att man inte överlastar för mycket, utan det ska gärna vara lite minimalistiskt också. Mycket asiatisk konst är ju också det, minimalistisk.

Och nu till något helt annat
Eller inte helt annat, utan det handlar fortfarande om Asien, men om musik. På sistone har jag lyssnat mycket på kinesisk Opera, ofta kallad Pekingopera, och det är verkligen annorlunda. Kanske inte för alla, men alla borde definitivt lyssna lite, för det är en riktigt upplevelse. Och titta också! För det är en verkligt sprakande upplevelse (se videon nedan!).

Vissta var det väldigt unikt och spännande? Kanske ingenting jag skulle lyssna på varje dag, men det är beroendeframkallande! Jag har alltså blivit operaälskare hux flux, men då den kinseiska varianten.

Och som en liten påminnelse, kolla in Chillis tavlor, http://www.chilli.se/inredning/tavlor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *