Inred med japansk inspiration

aadMan behöver inte åka till Japan och handla möbler för att få en känsla av landet i sitt hem. Det finns mycket att få tag på här i Sverige som kan ge bostaden en inredning med japansk inspiration. Det viktigaste är att hitta en röd tråd och en stil att hålla sig till. Japansk inredning handlar mycket om rena linjer. Det ska vara fyrkantiga former och väldigt minimalistiskt. Färgerna ska vara dova och jordnära och man kan gärna blanda in naturmaterial som trä, papper och bambu.

I japansk inredning är mycket i golvnivå. Låga bord och sittkuddar istället för stolar ger direkt en känsla av Japan. Att ha sådana influenser är bra, men man bör också tänka på att möblerna ska vara funktionella. I Sverige sitter vi sällan på golvet och äter, och då kan man istället satsa på låga möbler som ger en känsla av att man är på golvnivå. Ett tips är till exempel en soffa utan synliga ben från exempelvis Trademax. Det gör att soffan ser mer ut som en enhet. Soffan ska vara rak och slät, utan puffiga kuddar och runda former.

Japansk inspiration till möbler hittar du här.

När man kombinerar soffan med ett lågt och fyrkantigt soffbord får man genast känslan av japansk inspiration. Även belysningen är viktig, och den ska vara i form av många små ljuskällor. En stor lampa i taket kommer inte att framhäva den mysiga känslan. Satsa istället på mindre lampor och stilrena ljuslyktor. Väggarna kan med fördel prydas av bilder på geishor, körsbärsblommor och vackra träd. Men kom ihåg – less is more. Överdriv inte, utan välj hellre ett fåtal stora tavlor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *