Om Asian Art & Design

Det här är bloggen som håller koll på asiatiskt konst och design, och jag som skriver heter Martina. Jag är väldigt intresserad av konst och design, framförallt sådant från Asien. Jag startade den här bloggen för att få dela med mig av mina intressen, och kunna inspirera andra. Här kommer jag att skriva och tipsa om olika saker som är på gång, eller som jag tycker är intressanta eller vackra.

Jag älskar att resa, och har besökt Thailand, Kina, Indien, Malaysia, Japan och Laos. Min inredning är väldigt inspirerad av de asiatiska länderna, och på mina resor har jag hittat många vackra saker som jag tagit med mig hem. Asien är jordens största och folkrikaste världsdel, och det finns många olika stilar inom asiatiskt konst och design. Jag gillar att blanda och plocka från olika stilar, för att göra mitt hem personligt.

Favoritlandet för mig är Japan, och min dröm är ett en dag bo i detta vackra land. Jag älskar deras detaljrika byggnader och speciella möbler, och har många sådana inslag i mitt eget hem. Jag har bland annat en vacker japansk matta, och har inspirerats av deras raka linjer och låga möbler, som låga bord med sittkuddar istället för stolar. Det japanska blandas med inslag från andra asiatiska länder, och även en del från Sverige.

Att skriva om konst är alltid svårt, eftersom det ligger i betraktarens öga att avgöra vad man själv tycker är konst. För mig är det ett väldigt brett område, och i min blogg kommer jag att skriva om olika typer av konst som intresserar mig. Det kan vara tavlor, fotografier och skulpturer, men det kan också till exempel vara tatueringar, graffiti eller street knitting. Jag tycker om att smycka både mitt hem och mig själv med konst, och har bland annat tatueringar som föreställer geishor, asiatiska drakar, koifiskar, körsbärsblommor och ord och tecken på olika språk.

Det här och mycket mer kommer jag att dela med mig av, och jag hoppas att ni uppskattar min blogg. Lämna gärna kommentarer eller tips på saker som ni tycker att jag borde skriva om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *