Stilrent i köket

Är kakel speciellt asiatiskt? Det kan det vara, lite beroende på vilken sorts kakel det är, och hur det används. Om det sedan i strikt mening inte är ”asiatiskt” (vilket, det erkänner vi, är ett vagt ord, ungefär som ”europeiskt”) är kanske inte det viktigaste för den som är ute efter en specifik atmosfär, en atmosfär som KÄNNS asiatisk för den som inreder. Den här gången tänkte vi tipsa om en inredningsdetalj för kök, som ger en riktigt fräsch och stilren känsla, ett omönstrat kakel som samtidigt har ett djup.

Svart kakel

Metro Subway.
Det handlar om kakelplattan Metro Subway, en svart kakelplatta med ”förhöjning”. Det är denna förhöjning som ger en djupkänsla och gör att köksväggen inte ”försvinner” i svart. Metro Subway ger vilket kök som helst en stilren känsla som samtidigt, i vårt tycke, har en viss östasiatisk känsla, även om det, rent strikt talat, inte handlar om en riktig asiatisk design.

Men äkta asiatiskt eller inte så är det en enormt fin kakelplatta som också har en viss retrokänsla. Trender går ju dock igen och på sätt och vis så är Metro Subway en platta som därmed också känns riktigt modern, eller kanske till och med lite före sin tid. Att kakla med den gör således att köket kommer att kännas modernt i många år framåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *